Bewoners Groene Hoogte ontvangen honderdste subsidie voor groen dak dit jaar

21-12-2022 685 keer bekeken

Op donderdag 22 december is wethouder Aukje Treep met bewoners aanwezig bij de aanleg van bijna dertig groene daken in de wijk De Groene Hoogte te Soesterberg. Met die dertig daken komt de gemeente uit op meer dan honderd subsidieaanvragen voor een groen dak dit jaar.

Honderdste aanvraag dit jaar
De gemeente Soest subsidieert sinds 2014 de aanleg van groene daken. Sinds een paar jaar zit het aantal aanvragen per jaar in de lift. Dit jaar vieren we de honderdste aanvraag van 2022. Een bijzondere aanvraag want de bewoners van de wijk De Groene Hoogte vergroenen op bijna dertig adressen hun daken. In totaal wordt er in deze wijk meer dan 400 m2 dak vergroend. In heel Soest is al bijna 7000m2 dak vergroend.

Groen dak
Een groen dak is een laag planten op het dak. Geschikte planten zijn laagblijvende (vet)planten, kruiden en mossen. De gemeente stimuleert de aanleg van groene daken vanwege de positieve bijdrage aan het milieu. Ze houden het regenwater vast, geven leefruimte voor insecten en andere diertjes, isoleren een beetje, beschermen het dak en nog veel meer. Een groen dak maakt ook je uitzicht mooier.

Gemeentelijke subsidie
De gemeente draagt 33% bij in de kosten, met een maximum van €30 per vierkante meter.Er zijn ook regelingen voor de aanschaf van een regenton, compostvat en afkoppelen van regenwater. Ook voor het nieuwe jaar is de subsidiepot goed gevuld. Kijk op de site soest.nl/subsidies voor alle voorwaarden.

 

Cookie-instellingen