Een ouderwets gezellig dorpsfeest

30-08-2022 976 keer bekeken

Op zaterdag 17 september viert Soesterberg voor het eerst feest op het nieuwe Den Bergh-plein. Een echt dorpsfeest! Bezoekers genieten van een zeer divers programma. De dag zit vol met muziek, optredens, cultuur, historie en ander vermaak.

Kinderen verkopen hun spulletjes op de kleedjesmarkt en kunnen hun lol op in de attracties. Daarnaast is er zowel gedurende de dag als tijdens de afsluiting 's avonds behoorlijk wat spektakel te verwachten.

Om 10.30 uur start de feestelijke dag bij het SAM Monument op het Vliegdekpark, met een officiele onthulling van het monument en een flyby. Vervolgens vertrekt de stoet onder begeleiding van een brassband naar het Den Berhgplein, waar het monument wordt overgedragen aan de burgemeester en het feest kan losbarsten. Van 12.00 tot 21.00 uur vinden er tal van activiteiten plaats attracties, demonstraties, live muzek, eten en drinken en een en al gezelligheid. Houd voor de agenda de socials van de Gemeente Soest in de in de gaten.

De Corona maatregelen zorgden ervoor dat het feest, dat in 2021 gepland was rondom de officiƫle opening van het nieuwe Den Bergh-plein, niet door kon gaan. Daarom werd op 8 oktober 2021 slechts een bescheiden openingsceremonie gehouden. Het echte feest moest wachten tot het nieuwe jaar. Gelukkig bood 2022 meer perspectief en kon de organisatie de voorbereidingen weer oppakken. Gemeente Soest geeft het feest dit jaar een impuls door het actief te faciliteren met middelen en menskracht. De Soesterbergse leden van de organisatie omarmden het feest voortvarend en hebben inmiddels laten weten uit te zijn op een jaarlijks terugkerend dorpsfeest. Een nieuwe traditie voor en door Soesterbergers.

Het programma is veelbelovend en dus is 17 september een dag om alvast in de agenda te zetten. Soesterberg heet u van harte welkom!

 

Cookie-instellingen