Renners La Vuelta ‘vliegen’ over landingsbaan Park Vliegbasis Soesterberg

21-07-2022 1342 keer bekeken

Op zaterdag 20 augustus komt La Vuelta (Ronde van Spanje) naar Utrecht. Het wielerpeloton doorkruist het Utrechtse landschap tijdens deze tweede etappe van La Vuelta Holanda. Die etappe vertrekt in ’s-Hertogenbosch en eindigt in Utrecht.

La Vuelta start dit jaar in Nederland. Drie dagen trekt de karavaan van deze Spaanse wielerkoers door Nederland: 19, 20 en 21 augustus 2022. Op 20 augustus gaat de route dwars door natuurgebied Park Vliegbasis Soesterberg. De renners fietsen vanaf de Amersfoortseweg (provinciale N237) in Soesterberg, via de Van Weerden Poelmanweg en Soester Hoogt de voormalige vliegbasis op.

Tussensprint landingsbaan
De verwachting is dat de renners rond 17.00 uur aankomen bij Park Vliegbasis Soesterberg. Daar kunnen de sprinters vol aan de bak. Er vindt namelijk een spectaculaire tussensprint plaats op de landingsbaan.

Prijsvraag
Hart van de Heuvelrug heeft voor alle wielerfans en natuurliefhebbers een prijsvraag uitgeschreven: ‘Hoeveel hectare aan nieuwe natuur heeft Hart van de Heuvelrug gerealiseerd in de afgelopen jaren? Op de pagina Prijsvraag La Vuelta Holanda staat hoe het antwoord op deze vraag kan worden gevonden. Deelnemers maken kans op een luchtballonvaart, een onderhoudsbeurt voor de (race)fiets en twee kaartjes voor het Nationaal Militair Museum.

Cultuurhistorisch erfgoed
Park Vliegbasis Soesterberg is een bijzonder natuurgebied. Met plekken waar de natuur wordt beschermd, maar waar ook ruimte is om het gebied op de fiets of wandelend te ontdekken. Dat kon niet altijd. Tot 2008 was deze voormalige vliegbasis gesloten voor het publiek. Gebiedsontwikkeling Hart van de Heuvelrug heeft het gebied getransformeerd tot een uniek en (grotendeels) vrij toegankelijk park. Er zijn overblijfselen uit het militaire verleden: munitiedepots, shelters, bunkers en een verkeerstoren. In de afgelopen jaren zijn de wandelpaden uitgebreid en verbeterd.

 

 

 

Cookie-instellingen