Burgemeester Metz trots op nieuwe buurt in Soesterberg

11-03-2022 564 keer bekeken

Woensdag 9 maart vierden we dat de nieuwe buurt op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten in Soesterberg nagenoeg voltooid is. De buurt staat bekend als ‘de Groene Hoogte’. De naam die de ontwikkelaar er destijds aan gaf.

Over een paar weken worden de laatste 15 woningen opgeleverd en voor de zomer worden de puntjes op de i gezet voor de openbare ruimte en het openbaar groen. Daarna keert de rust terug. Bij het feestje was onze burgemeester Rob Metz aanwezig. Hij neemt de tijd om met iedereen te praten, ook met ons.

“Ik ben nu bijna 9 jaar burgemeester, dus toen ik begon was hier nog helemaal niets. In de afgelopen jaren heb ik de buurt zien groeien tot een heel kinderrijke buurt met mooie woningen in een groene, bosrijke omgeving. Ik vind de opzet met in het hart volwassen groen erg mooi. Ook aan de randen is het bestaande bos nog zichtbaar. Heel bijzonder dat je op zo’n mooie plek nieuw kunt wonen. Met de realisatie van deze buurt is Soesterberg verrijkt.”

Burgemeester Metz vervolgt: “Niet alleen de opzet van de buurt spreekt me aan, ook de manier waarop de architecten de woningen hebben vormgegeven. Ik hou van het contrast met licht en donker, en fijn dat de zonnepanelen zo netjes in het dak zijn weggewerkt.”

Toekomst
Als de burgemeester weer naar zijn volgende bezoek moet, stellen we nog snel één vraag. “Wat zou u de bewoners van deze nieuwe buurt mee willen geven?” Een glimlach verschijnt. “Ik zou trots zijn als ik hier zou wonen en ik hoop dat de bewoners dat gevoel ook hebben. Wees trots op je buurt en op Soesterberg en blijf genieten. Onderneem leuke dingen met elkaar en maak en houd de buurt leefbaar met elkaar.”

Cookie-instellingen