Fiets of wandel de unieke QR-route op Park Vliegbasis Soesterberg

17-09-2021 694 keer bekeken

Midden in de provincie Utrecht tussen Zeist en Soest ligt Park Vliegbasis Soesterberg: een natuurgebied met een imposante militaire geschiedenis dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken.

Er is een speciale QR-route voor wandelaars en fietsers. Bij elk QR-punt kom je meer te weten over de militaire geschiedenis van dit voormalige vliegterrein.

Park Vliegbasis Soesterberg is een vrij toegankelijk natuurgebied. Dat was vroeger wel anders toen het gebied eigendom was van Defensie. Sinds 2008 beheert Het Utrechts Landschap dit unieke gebied met overblijfselen uit het militaire verleden: munitiedepots, shelters, bunkers en een verkeerstoren. En natuurlijk de landingsbaan die niet meer wordt gebruikt door gevechtsvliegtuigen, maar wel door fietsers en wandelaars.

Zo werkt de QR-route
Op de onderstaande kaart vind je genummerde locaties. Op al deze locaties is een QR-code aangebracht die je kunt ‘lezen’ met de camera van je smartphone of (bij oudere modellen) met een speciale app. Je komt dan terecht bij interessante achtergrondinformatie.

Je bepaalt zelf hoeveel locaties je bezoekt en in welke volgorde. Houd er rekening mee dat een deel van de punten alleen te voet bereikbaar is. Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren bij het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 in Soest.

Klik hier voor een printbare kaart op de website van Hart van de Heuvelrug.


Meer beleven?
Er zijn regelmatig activiteiten en excursies in Park Vliegbasis Soesterberg die worden georganiseerd door Het Utrechts Landschap. Aan de rand van het park vindt men bovendien het in december 2014 geopende Nationaal Militair Museum

Informatie
Park Vliegbasis Soesterberg is een ontwikkelingsproject van Hart van de Heuvelrug. Lees meer over deze plannen.

Cookie-instellingen