Den Berghplein, van bouwput naar dorpshart

07-05-2021 1505 keer bekeken

Wie het centrum van Soesterberg in komt rijden ziet het al. De bouwhekken bij Den Bergh zijn verdwenen. De sleutels van de appartementen zijn uitgereikt en het gebouw is opgeleverd.

De komst van het nieuwe dorpshart is weer een stapje dichterbij. De plannen voor de aanleg van het plein zijn al een tijdje geleden gepresenteerd en de aannemer van de Gemeente werkt hard aan de uitvoering. Zo zijn alle ondergrondse voorbereidingen getroffen, is de parkeergelegenheid achter Den Bergh en, het naastgelegen gebouw, de Brigade gerealiseerd en het groen achter deze twee gebouwen aangeplant.

De komende tijd wordt het plein bestraat, de groene ‘eilanden’ aangelegd, verschijnen er zitelementen, een vlaggenmast en een spuitfontein. 

Voor de laatste werkzaamheden voor de inrichting van het Den Berghplein en het aanbrengen/vervangen van nieuwe riolering in de Kampweg en Banningstraat ondervindt het verkeer de komende periode nog hinder. Zo is de Banningstraat nog tot en met 11 mei afgesloten, waarna het kruispunt Kampweg en Banningstraat tot 24 mei dicht zal zijn en tot slot is het deel Kampweg/Odijkplein van 25 mei tot en met 2 juli afgesloten.

En daarna? Is het tijd voor een feestje! Noteer je het vast in je agenda? Ervan uitgaand dat de Coronamaatregelen de festiviteiten toestaan, zal het weekend van 3/4/5 september in het teken staan van de feestelijke opening van het nieuwe dorpshart!


 

 

 

 

Cookie-instellingen