Het mag weer!

02-05-2021 1004 keer bekeken

Reikhalzend is er naar uitgekeken en sinds deze week mag het weer: een terrasje pakken! Op een mooie zomerdag bezochten we vorig jaar Café Restaurant Soesterdal. En dit was onze ervaring... 

Jarenlang werd er over gesproken: “Soesterberg krijgt een pleisterplaats!” Een mooie metafoor, want een pleisterplaats is een plaats langs een trekroute waar vogels even kunnen rusten. En laat Soesterdal nou precies dat te bieden hebben: een plek waar fietsers, wandelaars en dorpsbewoners even neerstrijken. Voor een goed gesprek, om te werken en lekker te ontbijten, lunchen of borrelen. Kinderen zijn meer dan welkom, want het restaurant wordt omringd door een fantastische natuurspeeltuin.

Op een mooie dag zetten we koers richting Soesterdal. We waren er al eens geweest toen het restaurant nog in aanbouw was en weten niet wat we zien. Het moderne gebouw knipoogt naar het Nationaal Militair Museum. Niet alleen in zichtlijn, maar ook in look and feel. Mooi hoe die verbinding gemaakt is met wat al bestond en zo typerend is voor deze plek.

Huppel de huppel
Bij de deur worden we welkom geheten. Er is nog plek op het terras en daar gaan we dan ook lekker zitten. Er komt een jongetje voorbij rennen die in zijn loop meer dan enthousiast aan zijn moeder vertelt dat hij van de glijbaan is geweest. Zijn zusje huppelt erachteraan. Heel lief om te zien. Verderop zit een ouder stel. Ze zwijgen, zitten hand en in hand en kijken rustig voor zich uit naar de Vliegbasis. Kopje koffie binnen handbereik en genieten maar.

Trek!
Het is lunchtijd, dus we hebben wel trek. De kaart doet ons watertanden. Leuk die variatie. Soesterdal heeft een duidelijke filosofie als het op voeding aankomt. Ze maken alles zelf en bij voorkeur doen ze dit met pure ingrediënten. Biologisch, verantwoord, streek- en seizoengebonden. Dat wil niet zeggen dat álle producten biologisch zijn. Ze kopen gewoon bewust in en gebruiken ons verstand. Het moet lekker, goed en betaalbaar zijn.

Voor elke smaak
Eigenaar Sem komt even bij ons tafeltje langs en vertelt dat de menukaart voor elk wat wils biedt.

“De kaart is gevarieerd en biedt zowel in prijs als assortiment voor elk wat wils. Dus of u nu zin heeft in een broodje kaas, black Angus burger, smoothybowl of een Landhoendijfilet met citroenrisotto, courgettespaghetti en basilicumolie, u kunt het hier krijgen. Bij ons komen mensen niet voor een driegangendiner, maar om lekker een hapje te eten of wat te drinken. Bijvoorbeeld na een lange wandeling, op een mooie zomerdag of tijdens lunchtijd als ze aan het fietsen zijn.”

Echt een plek voor iedereen
Als we gekozen hebben, kijken we op ons gemak rond. Mooi om te zien dat Sem vast heeft kunnen houden aan zijn ambities. Soesterdal is naar ons idee precies zo geworden zoals hij ooit vertelde. We zitten buiten, maar ook binnen beleef je de schitterende omgeving, dankzij de ramen rondom. En de door de gemeente aangelegde natuurspeeltuin is ook een groot succes. Het oudere stel staat op en hun tafel wordt vrij snel ingenomen door twee fietsvrienden. We zagen ze al aankomen in flitsende wielrenpakken en grote glimlach. Hoe langer we zitten, hoe duidelijker wordt dat dit echt een plek voor iedereen is. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer.

Bent u benieuwd geworden? Kijk dan even op de website voor de openingstijden en meer informatie. Of beter nog, ga gezellig langs!

Cookie-instellingen