Bewoners aan het woord...

07-02-2021 1140 keer bekeken

Waarom is Soesterberg zo leuk? Wie beter dan de bewoners van het dorp kunnen u dat vertellen. Een tijdje geleden spraken we met Ingrid. Ingrid en Ronald zochten rust en dat vonden ze in Soesterberg.

Vorig jaar verhuisden Ingrid en Ronald naar een eengezinswoning in Flight Deck. We zijn benieuwd hoe het bevalt en waarom ze Zeist verruild hebben voor Soesterberg. In een gezellig gesprek vertelt Ingrid enthousiast over haar ervaringen. 

“Zeist is veranderd. Het was ons te druk geworden. We wilden meer rust om ons heen en dat hebben we hier gevonden. Soesterberg is een gemoedelijk dorpje en de plek waar we wonen, biedt ons ultieme rust. We wonen aan de Posthoorn en kijken uit op een grasveldje voor de deur én de Vliegbasis. We zien de zweefvliegtuigen op stijgen en landen en dat vinden we echt zo uniek. Verder zit restaurant Soesterdal om de hoek, dus daar drinken we geregeld een kop koffie. Prachtige plek! We prijzen onszelf gelukkig. Ik heb het gevoel alsof we hier al jaren wonen! Het leven in Soesterberg is precies waarop we gehoopt hadden.”

In het vizier door Nieuwbouwkompas Soesterberg
Ingrid kreeg Flight Deck op het oog toen ze in 2018 op de website van Nieuwbouwkompas Soesterberg terecht kwam, waar de vijf nieuwbouwlocaties werden omschreven. Flight Deck sprak haar gelijk aan. Ze vroeg gelijk het magazine aan en een jaar later die van 2019. “We volgde de plannen op de voet en toen de verhuur startte hebben we ons gelijk ingeschreven. We konden ons geluk niet op toen we hoorden dat we dit huis konden huren. En nu zijn we alweer een paar maanden verder. Door corona ben ik veel thuis geweest en hebben we alle tijd gehad om ons te settelen. 

Dat voelt vertrouwd
“Soesterberg is trouwens niet helemaal nieuw voor mij. Ik fietste er vaak doorheen voor het werk net buiten Soesterberg en vroeger werkte ik bij het voormalig UWV waar veel Amerikaanse vrouwen in dienst waren. Dit waren de vrouwen van de in Soesterberg gelegerde Amerikanen. Zodoende kwam ik er wel eens. Ook de kermis en – toen nog – Koninginnedag in Soesterberg sloegen we nooit over. Ik hoor dat de kermis waarschijnlijk weer terugkomt. Dat lijkt me heel leuk. Nu kunnen we vanuit ons huis naar het dorpshart lopen of fietsen. Fijn dat alles hier op fietsafstand is. Daar maak ik dankbaar gebruik van. Mijn man is meer een wandelaar. Hij trekt er vaak op uit met de hond.”

Helemaal happy
“Ik ga nu nog één keer per week naar Zeist, omdat daar meerdere supermarkten zijn waar ik graag kom. Zie ik gelijk nog wat oude bekenden. Ook leuk. Als er hier op termijn nog een supermarkt bijkomt, zou dat mooi zijn. Maar ik vind het geen must hoor. Ik kan me geen fijnere plek voorstellen om te wonen. We zijn hier helemaal happy!”

 

 

Cookie-instellingen