Bewoners aan het woord...

30-11-2020 1466 keer bekeken

Waarom is Soesterberg zo leuk? Wie beter dan de bewoners van het dorp kunnen u dat vertellen. Een tijdje geleden spraken we met Maud. Voor Maud was de cirkel rond toen ze met haar man Bas de nieuwbouwwoning in de Groene Hoogte betrok.

Niet alleen keerde ze terug naar het dorp waar ze geboren was, ze woont nu precies op de plek waar ze als kind speelde. Daarbij heeft ze nu net zo’n groot gezin als waar ze zelf uitkomt. Als we Maud spreken, is haar geluk bijna voelbaar aan de andere kant van de lijn.

“Ik werd geboren in Soesterberg in een wijk die niet meer bestaat. ‘Ons Belang’ werd opgedoekt in verband met het geluidsoverlast van de Vliegbasis. Onze familie met 7 kinderen verhuisde naar de Amersfoortseweg. Toen ik volwassen was en trouwde, verhuisde ik naar een duplexwoning in het dorp. Daar werden mijn eerste twee kinderen geboren.”

3+4=compleet!
Een groter en nieuw huis in Soest verleidde Maud om haar geliefde Soesterberg te verlaten. “In ons nieuwe huis werd nog een kind geboren. Helaas liep dat huwelijk mis. Maar ik trof Bas, mijn huidige vriend. Het leuke is dat hij 4 kinderen heeft en dat we dus samen net zo’n groot gezin vormen als waar ik uitkom. We hebben zelfs al 5 kleinkinderen.”

 

Van deceptie naar geluk
Het huis van Bas en Maud in Soest was aan vernieuwing toe. Maar misschien was verhuizen wel een beter plan. “We keken om ons heen en zo kruiste De Groene Hoogte ons pad. Hoe leuk om terug te keren naar deze plek en de huizen vonden we ook supermooi. Tot onze grote teleurstelling werden we uitgeloot. Zo jammer, want we zagen onszelf hier al helemaal wonen. Na een paar weken kregen we een belletje. Precies de woning van onze voorkeur was vrijgekomen. We waren echt zo blij en nu wonen we hier alweer een jaar met heel veel plezier.”

Dat dorpse gevoel is het fijnst
Het bevalt Maud heel goed om weer terug zijn. Vooral het dorpse gevoel in Soesterberg is hetgeen wat ze gemist heeft. Ze komt weer oude bekenden tegen op straat en nieuwe contacten worden makkelijk gelegd in de nieuwbouwwijk.

“Wij zijn 57 en 62, maar dat matcht prima tussen al die jonge gezinnen. Leeftijd doet er niet toe. Met elkaar zijn we hier een nieuwe toekomst aan het bouwen. Onze kinderen en kleinkinderen komen geregeld op bezoek en logeren. Daar hebben we de grootte van het huis ook wel op uitgezocht. Heerlijk barbecueën met zijn allen in de tuin, binnen genieten van samenzijn en voor iedereen voldoende slaapplek. We genieten dagelijks van ons nieuwe huis én de natuur! Want wat is het hier mooi. We fietsen en wandelen graag. Je zit hiervandaan zo in Austerlitz en Woudenberg. Als we wandelen, halen we tegenwoordig graag even een bakkie bij Soesterdal en dan steken we zo de Vliegbasis over naar Landgoed De Paltz.”

Mooi!
We eindigen het gesprek met een glimlach op ons gezicht. Mooi om te horen dat de upgrade van Soesterberg en de nieuwe woningen die erbij zijn gekomen, mensen zo veel geluk kunnen brengen. We wensen Maud en Bas én het hele gezin een prachtige toekomst toe in hun geliefde Soesterberg.

 

Cookie-instellingen