We kijken uit naar het nieuwe Dorpshart Soesterberg!

28-11-2020 1214 keer bekeken

PERSBERICHT - In deze lastige tijden kunnen we het goed gebruiken als er iets moois is om naar uit te kijken. Voor het moment dat we elkaar weer meer kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten van alles wat onze gemeente te bieden heeft. Dat geldt ook voor ons mooie dorp Soesterberg.

Het nieuwe Dorpshart Soesterberg geeft ons op dit moment alle aanleiding om vooruit te kijken, want binnenkort wordt hier volop gewoond en geleefd. Tijd om alvast een beeld te vormen en ons te verheugen op dit nieuwe Dorpshart!

Wonen aan een mooi plein
Nog even en de woongebouwen op het Dorpshart zijn helemaal klaar. De Brigade (van Portaal) wordt begin december 2020 opgeleverd en Den Bergh waarschijnlijk in maart 2021. We zijn daarom nu alvast begonnen met de aanleg van de parkeerplaatsen en de verharding rondom de Brigade. Als alles volgens planning verloopt, starten we in februari 2021 met de uitvoering van het Den Berghplein. Het nieuwe plein voor Soesterberg, waar we elkaar ontmoeten voor evenementen en activiteiten, is gereed in juni 2021. 

Den Berghplein; mooi, verfrissend en van alle gemakken voorzien
Afgelopen maanden hebben de direct betrokkenen bij het Den Berghplein (Portaal, ondernemers, toekomstige bewoners en vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties) hun inbreng geleverd om het inrichtingsplan verder vorm te geven. Het nieuwe inrichtingsplan laat mooie groene eilanden zien waarvan sommige zijn verhoogd met natuurstenen randen waarop mensen kunnen zitten. Het plein krijgt een waterpartij met 31 spuitertjes waar kinderen in de zomer heerlijk in kunnen spelen. Een verfrissend stukje plein! Daarnaast zorgen we voor mooi weggewerkte stroomvoorzieningen (marktkasten) die gebruikt kunnen worden tijdens evenementen. Met de beschikbare stroomcapaciteit hebben we ook rekening gehouden met eventueel een kunstijsbaan. Voor motorvoertuigen plaatsen we laadpalen en we bekijken of we dat ook voor tweewielers kunnen doen. De Vleugel als kunstwerk blijft op zijn plek. Deze wordt ingepast in één van de groene eilanden.

Kruispunt Rademakerstraat, Banningstraat tot aan de paardenweitjes
Het gedeelte van de Banningstraat vanaf het kruispunt Rademakerstraat tot circa de paardenweitjes nemen we ook mee met de inrichting van het plein. Hierdoor wordt het mogelijk om de Banningstraat, bijvoorbeeld met een kermis, te betrekken bij het plein. Dit wordt een 30km/u gebied evenals het eerste deel van de Kampweg, tot Noorduyn. Op het kruispunt heffen we de voorrang op. Dat betekent dat het verkeer daar gelijkwaardig wordt. Rechts heeft dan dus voorrang. Om deze aanpassingen te realiseren, nemen we een aantal verkeersbesluiten. Tenslotte geven we de aanblik van de paardenweitjes meer uitstraling door het hekwerk te vernieuwen.

Wethouder Harrie Dijkhuizen:
“Met het nieuwe Dorpshart in Soesterberg krijgen inwoners weer een echte ontmoetingsplek. Een plek om even stil te staan, een praatje te maken en hopelijk ook weer eens iets te vieren samen. Dat hoort bij een dorp als Soesterberg. Ik ben daarom heel blij dat het ons samen met Soesterbergers gelukt is om een mooi plan te maken dat nu werkelijkheid wordt. Ik wens iedereen er alvast heel veel plezier van!”

Meer weten over het nieuwe Dorpshart?
Heeft u vragen over het nieuwe Dorpshart in Soesterberg? Neemt u dan contact op met projectleider Mustafa Hamurcu via soesterberg@soest.nl .

Cookie-instellingen