Het is zover… Je kunt koffie drinken, ontbijten, dineren en borrelen bij Soesterdal

31-05-2020 2027 keer bekeken

Morgen opent Soesterdal. Het terras straalt in de zon, het uitzicht is eindeloos mooi en binnen ziet het er ook fantastisch uit. Het resultaat van noeste arbeid mag er zijn.

“We kijken er enorm naar uit om de eerste bezoekers te ontvangen en ze te verwennen met lekker eten en drinken”, laat eigenaar Sem Harten weten.

Soesterdal is coronaproof
Soesterdal heeft alle benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Binnen mogen 30 mensen en voor het terras is geen maximum. Uiteraard staan de tafels ver genoeg uit elkaar. Je kunt niet zomaar het terras oplopen en datzelfde geldt voor het restaurant. “We ontvangen iedereen persoonlijk en stellen een paar vragen over gezondheid en zo. Dat zijn we verplicht. Als er genoeg plek is, ben je welkom. Je kunt ook een tafel in ons restaurant reserveren door te bellen. We houden altijd plekken beschikbaar voor ‘vrije inloop’.”

We zijn er klaar voor
De afgelopen maanden is er alles aan gedaan om bezoekers een warm welkom te bezorgen. Dat zie je terug in het sfeervolle interieur en de watertand-lekkere-menukaart. Sem: “De ervaring van onze twee andere restaurants komt echt wel van pas nu. We weten waar vraag naar is en wat in de smaak valt. Mijn favoriet is op dit moment de Bulgur Bowl. Maar dat kan morgen ook zomaar weer wat anders zijn. Het was even zoeken naar de juiste medewerkers, maar inmiddels staat ons team als een huis. We popelen om te starten.”

We denken na over wat we inkopen
Soesterdal heeft een duidelijk filosofie als het op voeding aankomt. “We maken alles zelf en bij voorkeur doen we dit zo veel mogelijk met pure ingrediënten. Biologisch, verantwoord, streek- en seizoengebonden. Dat wil niet zeggen dat álle producten biologisch zijn. We kopen gewoon bewust in en gebruiken ons verstand. Het moet lekker, goed en betaalbaar zijn.”

De menukaart biedt voor elk wat wils
Dat brengt Sem op het volgende punt. De kaart. “Deze is gevarieerd en biedt zowel in prijs als assortiment voor elk wat wils. Dus of je nu zin hebt in een broodje kaas, black Angus burger, smoothybowl of een Landhoendijfilet met citroenrisotto, courgettespaghetti en basilicumolie, je kunt het hier krijgen. Bij ons komen mensen niet voor een driegangendiner, maar om lekker een hapje te eten of wat te drinken. Bijvoorbeeld na een lange wandeling, op een mooie zomerdag of tijdens lunchtijd als ze aan het fietsen zijn.”

Kijk voor de openingstijden en meer informatie even op de website: www.soesterdal.nl

 

Cookie-instellingen