SOESTERDAL GAAT 1 JUNI OPEN

27-05-2020 2657 keer bekeken

De hele planning was erop afgestemd. Begin april zou Soesterdal de deuren openen. Toen kwam de lock down in verband met corona. En toen? We vragen het eigenaar Sem Harten vlak voordat hij op 1 juni de deuren van zijn 3e restaurant eindelijk opent.

“Voor veel ondernemers was de lock down vreselijk. Ook voor ons. Maar we zagen een kans om de situatie om te buigen naar iets positiefs. Nu hadden we meer tijd om de puntjes op de i te zetten en uitgebreid proef te draaien. De stress rond de oplevering was er even af. Natuurlijk, we hadden gewoon open gekund op 1 april, maar dan was maart een gekkenhuis geweest. Nu konden we alles rustig afronden, testen, proeven en ga zo maar door.”

Verplicht rust
“We hebben gedurende de ontwikkeling en bouw meerdere momenten van verplichte rust gehad en dat pakte goed uit. Het gaf ons de kans dingen te bespreken, na te denken en met elkaar een oplossing te vinden. Dat wil trouwens niet zeggen dat Soesterdal straks foutloos draait. Je zal al doende altijd punten van verbetering tegenkomen. Het scheelt wel dat we al twee keer eerder een restaurant hebben opgezet, dat helpt ons nu enorm. Het wordt elke keer beter.”

Dat ging heel relaxed
Sem kijkt terug op een voorspoedige en relaxte ontwikkel- en bouwperiode. De samenwerking met de gemeente en de bouwer was erg fijn. Daarbij wil ik benadrukken dat goede communicatie essentieel is. Dat zag je ook weer toen de gemeente de speeltuin kwam aanleggen, terwijl de bouw nog in volle gang was. We hoefden ons er nauwelijks mee te bemoeien. Bouwer en gemeente regelden het onderling met elkaar.

Spelen en buiten zijn
“De speeltuin kan trouwens nog niet open op 1 juni. Door de aanhoudende droogte en de onbedwingbare behoefte om al in de speeltuin te spelen, terwijl hij was afgezet, heeft ervoor gezorgd dat het gras niet genoeg heeft kunnen groeien. De gemeente laat weten wanneer hij open kan. Ik hoop in de zomervakantie. Ons terras is wel gewoon open hoor, dus je kunt gewoon lekker een hapje en drankje doen in de buitenlucht.”

Snel meer nieuws
Zo vlak voor de opening is de menukaart af en worden alle gerechten gemaakt en geproefd. We laten je een dag voor de opening weten wat Sem zijn favoriet is en hoe het restaurant  alles heeft geregeld rondom corona. Voor meer informatie kijk op www.soesterdal.nl. Je kunt Soesterdal ook volgen op Instagram of Facebook.

Cookie-instellingen