Sluiting parkeerplaatsen Soester Duinen

28-03-2020 1757 keer bekeken

PERSBERICHT - Gemeente Soest sluit per direct parkeerplaatsen rond de Soester Duinen. Hier wordt ook op gehandhaafd. Dit om weekenddrukte en daarmee verdere spreiding van het coronavirus te voorkomen.

Eerste boetes uitgedeeld
Deze maatregel is genomen om de enorme drukte in de Soester Duinen van afgelopen weekend te voorkomen. Toen werd in het gebied op grote schaal de voorgeschreven 1,5 meter afstand tussen personen niet nageleefd. Er staan inmiddels hekken voor diverse parkeerplaatsen. Automobilisten die de hekken opzij schuiven en toch parkeren, ontvangen een boete. De eerste boetes zijn al uitgedeeld.

Bezoekers die zich aan regels houden blijven welkom
De landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus geven aan dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet houden. Daarnaast is groepsvorming van meer dan twee personen verboden.

Uiteraard zijn bezoekers die alleen of met z’n tweeën een frisse neus willen halen of de hond uitlaten nog steeds welkom. Met het dringende advies niet met de auto te komen. 

De volgende locaties zijn afgesloten vanaf vrijdag 27 maart:

  1.     Foekenlaan
  2.     Schapendrift
  3.     Sparrenlaan (richting scouting)
  4.     Schapendrift/beaufortlaan
  5.     Zonnegloren
  6.     Soester Hoogt
  7.     Soester Hoogt (vanuit Soesterberg)
  8.     Beaufortlaan
  9.     De Bergjes

De locaties worden afgesloten met hekken en borden. Controle vindt plaats door verkeersregelaars, boa's en politie. Daarbij wordt in de gaten gehouden dat bezoekers niet fout parkeren of massaal uitwijken naar woonwijken. De borden en hekken blijven tot nader order staan.

 

Cookie-instellingen