Soesterberg thuisbasis voor griezels, zombies en Amerikanen

06-11-2019 4204 keer bekeken

Zaterdag 26 oktober stond Soesterberg weer als vanouds in het teken van Halloween. Zombies, griezels en andere engerds wisten de bezoekers weer goed de stuipen op het lijf te jagen

Het dorp stond jarenlang bekend om de geweldige Halloweenfeesten, die stammen uit de tijd dat er veel Amerikanen in het dorp woonden. Even leek de traditie langzaam aan minder te worden, maar dankzij enthousiaste initiatiefnemers uit de Amerikaanse wijk is het Halloweenfeest nieuw leven ingeblazen.

De invloed van de Amerikanen
De gelegerde Amerikanen zorgden destijds niet alleen voor de fantastische Halloweentraditie, maar ook de Amerikaanse BBQ's tijdens de Koninginnedagvieringen kijken veel Soesterbergers met plezier op terug. En het is ook niet toevallig dat de eerste McDrive in Nederland bij Huis ter Heide staat. Kortom de Amerikaanse invloed is tot op de dag van vandaag nog voelbaar in het dorp en de omgeving.

Heeft u mooie plaatjes vastgelegd van Halloween of van de Amerikanen en hun tradities destijds in Soesterberg? Wij zien uw foto('s) graag in onze mailbox nathalie@nieuwbouwkompassoesterberg.nl verschijnen. Onder de inzenders verloten we twee entreebewijzen voor Thermen Soesterberg!

Cookie-instellingen