Bewoners aan het woord...

15-05-2019 2255 keer bekeken

Waarom is Soesterberg zo leuk? Wie beter dan de bewoners van het dorp kunnen u dat vertellen. Een tijdje geleden spraken we met Rowan en Arrie. Ze waren op zoek naar een nieuwbouwwoning in Soesterberg. We hopen dat Rowan en Arrie snel hun droomhuis in vinden.

Rowan en Arrie wonen zo’n beetje hun hele leven in Soesterberg. Arrie is er geboren en Rowan verhuisde naar het dorp toen ze een paar maanden oud was. Behoefte om te vertrekken hebben ze nooit gehad. “Je woont hier echt fantastisch. Heerlijk rustig, alles op loop- en fietsafstand en als we willen, zijn we zo in Amersfoort, Zeist of Utrecht.“

Op een beetje grauwe zaterdag ga ik op bezoek bij de familie Timmerman Ze heten me welkom in hun huis. Dochter Bo kijkt even de kat uit de boom en kleine baby Jill brabbelt aan één stuk door. Het huis waarin ze al 7 jaar wonen, ligt aan een groen hofje en ziet er supermooi uit vanbinnen. Ik vraag me af waarom ze willen verhuizen. Dat vertellen ze samen.

Zo zien Rowan en Arrie de toekomst 
“In een nieuwbouwwijk wonen vaak veel jonge gezinnen, dat spreekt ons erg aan. Daarbij is een nieuwbouwhuis isolatietechnisch helemaal van deze tijd én is nieuwbouw kopen financieel interessant. We hebben al op een paar nieuwbouwplannen ingeschreven, maar steeds worden we uitgeloot. Datzelfde geldt voor onze vrienden in het dorp. De animo is zo groot dat het heel lastig is om er tussen te komen. Maar onze kans komt vast wel en dan hopen we op een huis met een grote zolder, voorzien van dakkapel, vloerverwarming, een mooie pvc-vloer én een bad!”

In Soesterberg opgroeien was bijzonder
Rowan en Arrie zijn beide opgegroeid in Soesterberg. Hoe was dat en hoe hebben ze elkaar leren kennen? “We hebben op dezelfde basisschool gezeten, maar daar kwamen we eigenlijk pas later achter. We hebben elkaar echt leren kennen via gezamenlijke vrienden en ons werk bij de Plus supermarkt. Tijdens Oud en Nieuw sloeg de vonk over. Dat is in 2019 alweer 10 jaar geleden. Hier opgroeien was superleuk en bijzonder. We zagen tanks en geweldige vliegtuigen van dichtbij. Het geluid was nooit een bron van ergernis. Sterker nog, ze missen het wel eens.. Daarbij woonden we in een dorp dat door de hier gelegerde Amerikanen diverse Amerikaanse tradities kent. Hoe bijzonder is dat! Soesterberg stond jarenlang bekend om de geweldige Halloweenfeesten, er waren in de Amerikaanse wijken garage-sales en op onze braderie kun je sinds jaar en dag de allerlekkerste Amerikaanse burgers kopen.”

Wie neemt het stokje van Arrie over?
Arrie heeft met een aantal vrienden en vele vrijwilligers 10 jaar lang geweldige Halloweenfeesten georganiseerd met spooktenten waar honderden mensen op afkwamen. Hij is er net mee gestopt. “De hele organisatie die er bij kwam kijken, kan ik niet meer combineren met mijn drukke gezinsleven. Ik hoop van harte dat iemand het stokje van ons overneemt, want eerlijk gezegd zou het zonde zijn als deze Amerikaans-Soesterbergse traditie verloren zou gaan.”

Nooit meer weg!
Het is duidelijk: de roots van dit stel liggen in Soesterberg. “We willen ook nooit weg, hoor. We hebben hier alles en iedereen. Het is een heel fijn dorp waar iedereen elkaar groet. Je kent elkaar en dat geeft een veilig, geborgen gevoel. Laat die nieuwbouw maar komen. Wij kunnen niet wachten!”

 

Cookie-instellingen