College moet bestemmingsplan Oude Tempel verbeteren

17-04-2019 2781 keer bekeken

Burgemeester en wethouders van Soest gaan het bestemmingsplan voor de beoogde woningbouwlocatie Oude Tempel verbeteren. De Raad van State heeft vandaag laten weten dat voldoende aannemelijk is gemaakt dat er behoefte is aan woningbouw en dat de locatie Oude Tempel geschikt is,

Op enkele punten vraagt het bestemmingsplan dat in december 2017 door de gemeenteraad van Soest is vastgesteld om verbetering. 

Wethouder Nermina Kundić vindt het jammer dat de bouw van woningen verder vertraagt nu de gemeente een pas op de plaats moet maken met het bestemmingsplan. Zeker omdat de gemeenteraad vorige week heeft herbevestigd dat de raad in grote meerderheid achter woningbouw op de locatie Oude Tempel staat. “Hoewel de Raad van State op de meeste punten de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kan volgen, hebben we wel huiswerk te doen. En daar hielden we na de zitting eigenlijk al een beetje rekening mee.  Ik heb eerder ook aan bewoners aangegeven dat ik ongeacht de uitspraak van de Raad van State graag met hen in gesprek wil. Dat gaan we dan ook zeker doen. Eerst gaan we uiteraard de uitspraak zorgvuldig doornemen en kijken welke aanpassingen precies nodig zijn.”

Cookie-instellingen