Bewoner aan het woord...

12-02-2019 1848 keer bekeken

Waarom is Soesterberg zo leuk? Wie beter dan de bewoners van het dorp kunnen u dat vertellen. Dit keer geven we het woord aan Ben Niefhoff Werning. Hij woont hier al 55 jaar en verruilt binnenkort zijn vertrouwde plek voor een nieuwbouwappartement in het dorpshart.

VAN DE RUST NAAR DE REURING, MAAR WEL IN HUN GELIEFDE SOESTERBERG

Toen Ben Niehoff Werning zijn vrouw leerde kennen, verliet hij Soest en ging in haar geboorteplaats Soesterberg wonen. En nu, ruim 55 jaar later, staat het stel op het punt hun geliefde vrijstaande huis aan de bosrand te verruilen voor een appartement in het Dorpshart. Enthousiast vertelt Ben wat hij zo mooi vindt aan Soesterberg en waarom project Den Bergh hun zo op het lijf is geschreven.

“We wonen erg prettig in Soesterberg. Een groot pluspunt is de ideale verbinding met de uitvalswegen. Je zit zo op de snelweg, waardoor je de grote steden snel bereikt. We hebben twee kinderen en één daarvan woont nog steeds met zijn gezin in Soesterberg. Binnen de kleine gemeenschap kent iedereen elkaar en dus is een praatje zo gemaakt. De sfeer is gemoedelijk en we staan voor elkaar klaar.

Gemoedelijk sfeertje
“Een keerzijde van een klein dorp is dat de beperkte voorzieningen. Maar daar komt verandering in. Samen met andere dorpsbewoners ben ik betrokken geweest bij het maken van  plannen voor de ontwikkeling van Soesterberg. Dat was leuk om te doen. De nieuwe ontwikkelingen in Soesterberg zorgen ervoor dat je in het dorp kunt doorstromen of er je eerste huis kunt kopen.  Hierdoor groeit het bewonersaantal en kunnen er meer winkels en voorzieningen komen.” 

Fijn dorp
“Maar even voor de goede orde, we hebben een prima winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen. En kinderen kunnen in het dorp naar school. Er zijn drie basisscholen. Ook op sportgebied heeft Soesterberg veel te bieden en de prachtige natuur rondom het dorp is fijn. We hebben vroeger eindeloos veel gewandeld en gefietst. Met onze kinderen en ook samen. Nu zoeken we het vertier wat dichter bij huis.” 

Het onderhoud wordt te veel
De familie Niehoff Werning woont nu nog in Bloemheuvel. Een heel fijn huis met een grote tuin, laat Ben weten. “Wat een vrijheid, maar ondertussen ook een ‘last’. Want een mooie grote tuin onderhouden kost veel energie en tijd. We zijn tachtigers en dus wordt het toch eens tijd om het wat rustiger aan te gaan doen. Daarbij wil mijn vrouw heel graag meer levendigheid om zich heen en vinden we het fijn met het oog op de toekomst om de voorzieningen dichtbij te hebben. We zullen misschien niet altijd goed ter been blijven.”

Verkocht!
“Toen we project Den Bergh zagen, waren we direct enthousiast. Het is een mooi nieuwbouwplan, centraal in het dorp met alle winkels om de hoek. Daarbij stopt de bus voor de deur. Je woont hier aan een gezellig plein en bij thuiskomst parkeer je je auto gemakkelijk onder het gebouw. Ideaal, want je bereikt veilig en droog binnendoor je appartement met de lift.”

Een ontwikkelaar die meedenkt
Ben en echtgenote wilden graag een beetje groot appartement. In eerste instantie behoorde dit niet tot het aanbod maar door een herindeling hebben ze nu een optie op een appartement naar hun zin. “Wij kijken er naar uit!”

www.dorpshart-soesterberg.nl

Cookie-instellingen