Officiële Start bouw woningen 1e fase “De Groene Hoogte”

31-10-2018 2463 keer bekeken

Woensdagmiddag 3 oktober hebben wethouder Harrie Dijkhuizen van de gemeente Soest, Maurice Wit en Denise de Boer kopers van één van de woningen en Arjan van Asselt, directeur Heilijgers het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 90 woningen in De Groene Hoogte.

Daarna hebben de toekomstige bewoners een koker onder hun woning ingegraven met daarin een wens voor de toekomst.

,,Hier staat een blije wethouder en ook een beetje jaloerse wethouder. Want u gaat op een prachtige plek wonen die echt uniek is.'', sprak de wethouder. Tegen de kopers van buiten de gemeente zei hij: ,,U komt in een sociaal dorp terecht. Hij besloot zijn toespraak met het uitspreken van drie wensen: Voor de ontwikkelaar een voorspoedige bouw en voor de toekomstige bewoners veel geluk en plezier in hun nieuwe woning. En ten slotte, dat we met z'n allen de komende jaren zullen genieten van al het moois dat Soesterberg te bieden heeft. ''Centraal gelegen in Nederland aan de oostzijde van Soesterberg ligt een bosgebied op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten. Hier verrijst de komende jaren een unieke woonbuurt ‘De Groene Hoogte’ met een grote diversiteit aan woningtypen. Zo komen er starterswoningen, rijwoningen en twee-onder-één-kap-woningen. De nieuwe woonwijk in Soesterberg telt straks ongeveer 190 woningen.

Het karakter van de buurt valt te omschrijven als dorps, ongedwongen en lommerrijk. Midden in het plan komt een park waar bewoners in hun vrije tijd heerlijk kunnen genieten en kinderen lekker kunnen spelen.

Planning
De bouw van de eerste fase is nu in volle gang en de oplevering vindt naar verwachting medio 2019 plaats. In het eerste kwartaal van 2019 gaat ook de verkoop van de volgende fase met ongeveer 70 woningen van start. In deze fase komt ook weer een grote verscheidenheid aan woningtypen in verschillende prijscategorieën. Voor elk wat wils.

Meer informatie:
Via Hol & Molenbeek Makelaars te Zeist (030-6920204), Sträter ERA Makelaardij (035-6016151).
Of bezoek de website of de facebookpagina facebook.com/degroenehoogte.

 

Cookie-instellingen